Engagerad rektor, tillika förskollärare sökes till oss på Mimer

Mimers Källa är en liten och mycket omtyckt förskola på Lidingö, bara 15 min från T-centralen, präglad av lustfyllda aktiviteter, kreativt lärande och trygghet för barnen. Förskolan ligger i ett lugnt område intill grönområden, park och skog. Utbildningen består av 25 barn och fem mycket engagerade pedagoger. Närvaro, engagemang, och ett positivt förhållningssätt är något som utmärker oss. Efter dryga 20 fantastiska år är det nu dags för vår rektor att lämna över rodret. Vi söker därför en ny engagerad rektor som tillsammans med personalgruppen fortsatt vill verkar för att ge våra barn en utvecklande vardag på förskolan präglad av hög pedagogisk ambition, kreativitet och trygghet.

Arbetsbeskrivning

På förskolan Mimers Källa på Lidingö vill vi vara allra bäst på att förbereda våra barn för framtiden. Hos oss är pedagogik, hälsa och rörelse viktiga instrument för att lyckas. Vi tror att du, precis som vi, gillar att röra på dig och ser att pedagogik, hälsa och rörelse hänger ihop. Vår fina förskola ligger bara en kvart från T-centralen men ändå mitt i den vackra naturen på Lidingö. Vi har en inhägnad gård med lekstuga, sandlåda och lekfulla backar men också en stor allmänning precis utanför grinden och fina natursköna närområden att utforska med barnen. Dessutom samarbetar vi med Nordic Wellness för rörelse inomhus.

Förskolan är ett föräldrakooperativ med nära samarbete mellan pedagoger och föräldrar. Rektor och pedagoger arbetar utifrån riktlinjerna i läroplanen och ansvarar för den dagliga utbildningen. Vår förskola erbjuder en glädjefylld och utvecklande arbetsmiljö, vi arbetar med IKT och använder digitala verktyg i vår utbildning. Att vara rektor hos oss innebär ett engagerat ledarskap med högt i tak och ett nära samarbete med övriga pedagoger och föräldrar för att skapa en fortsatt härlig gemenskap och utveckling i barngrupperna. Vi välkomnar egna initiativ och du har stora möjligheter att styra din vardag och den pedagogiska utbildningen. Varje månad har vi APT där vi diskuterar pedagogiska frågor och byter erfarenheter.

Om tjänsten

Tjänsten är fördelad 80 procent i barngrupp och 20 procent av tiden viks åt administrativa sysslor, fördelad på en heldag alternativt två halvdagar.

Vi eftersträvar inkludering, skaparglädje, respekt – och barnets perspektiv i centrum. Som rektor leder och fördelar du arbetet och har ett övergripande ansvar för att säkerställa hög pedagogisk kvalitet. Du ser till att den dagliga bemanningen fungerar, håller medarbetar- och lönesamtal, lägger långsiktig planering för förskolans utveckling och organisation. Du ansvarar för att den pedagogiska utbildningen utformas så att alla barn mår bra och utvecklas i enlighet med de mål och regelverk som styr förskolan. I ditt arbete ser du till att alla pedagoger trivs och får, i samarbete med styrelsen, rätt förutsättningar att arbeta utifrån läroplanen. Du planerar och implementerar ett systematiskt kvalitetsarbete utifrån förskolans styrdokument och ser till att verksamhetens mål nås inom givna budgetramar. Som rektor ansvarar du för löpande kommunikation med vårdnadshavare i form av t ex veckobrev, underlag och planering av barnens utvecklingssamtal via verktyget Unikum samt håller en god dialog med kooperativets föräldraforum osv.

Du kommer som rektor ha ett nära samarbete med styrelsen som består av föräldrar i föreningen. Styrelsen är huvudman och arbetsgivare. Som pedagog i barngrupp har du stor frihet att utforma det pedagogiska arbetet i samarbete med dina kollegor. Personalgruppen på Mimers Källa är erfaren och sammansvetsad och arbetar kontinuerligt för att vidareutveckla förskolan och dess utbildning. De ser fram emot att fortsätta att göra detta tillsammans med dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • är legitimerad förskollärare med god samarbetsförmåga och givetvis ett stort intresse och engagemang för barn.
 • gärna har erfarenhet som rektor, tillförordnad/biträdande rektor eller motsvarande ledarskapserfarenhet alternativt villig att påbörja en rektorsutbildning.
 • är väl förtrogen med förskolepedagogik, både praktiskt och i förhållande till läroplanens mål.
 • tilltalas av att, utöver rektorsuppdrag, vara verksam i barngrupp och delta i det dagliga pedagogiska arbetet.
 • ser fördelarna med att arbeta i en liten verksamhet med korta beslutsvägar och stora möjligheter att påverka.
 • gärna har förståelse för den kooperativa organisationsformen samt för hur chefsrollen fungerar inom en sådan, avseende pedagogiska och administrativa ansvarsområden.
 • är ambitiös och driven, men också lugn och trygg i din ledarroll.
 • har egna pedagogiska visioner, men samtidigt är lyhörd för de pedagogiska kompetenser och rutiner som redan finns på förskolan.
 • har lätt för att bygga relationer och skapa gemenskap genom ett tryggt och tydligt ledarskap.
 • är rak och tydlig i din kommunikation, gentemot pedagoger, styrelse och föräldragrupp.
 • behärskar svenska i tal och skrift samt har god datorvana.

Vi förväntar oss att du kan ta en tydlig lyhörd ledarroll och bidra till en fortsatt härlig gemenskap i våra barngrupper och i samarbetet med kollegor och föräldrar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka personligt brev och CV till: rekryteringmimersk@gmail.com märk gärna din ansökan med Rektor. För mer information är du välkommen att kontakta Lisa Verneholt eller Hanna Melin personalansvariga i styrelsen. Intervjuer kommer att ske löpande, primärt digitalt p g a rådande pandemi.

Varmt välkommen med din ansökan – vi ser fram emot att träffa dig!

Kontaktinfo
Lisa Verneholt tel: 070-927 41 57
Hanna Melin tel: 070-201 10 59
rekryteringmimersk@gmail.com

Övrig information

Omfattning: Heltid, varav 80 % i barngrupp och 20 % admin.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Tillträde: 1 augusti 2021.
Lön: Individuell lönesättning. Kollektivavtal, Fremia (tidigare KFO).
Krav: Legitimerad förskollärare och arbetslivserfarenhet från pedagogisk verksamhet.
Meriterande: Påbörjat/avslutat rektorsprogram, erfarenhet av arbete som rektor, tillförordnad/biträdande rektor eller motsvarande ledarskapserfarenhet.

Mer om Mimer – vår personal, lokaler och kreativa arbetsfilosofi

I april 1994 startades vår mycket omtyckta föräldrakooperativ Mimers Källa på Torsvikssvängen 26, ett stenkast ifrån bron på Lidingö. Den fantastiska personalstyrkan består, förutom av rektor, av en legitimerad förskollärare samt tre barnskötare varav en av dem varit med och startat Mimer. Ytterligare en av våra pedagoger är tjänstledig för studier till förskollärare.

Vällagad lunch levereras dagligen med catering till förskolan. Lokalerna erbjuder barnen en kreativ miljö att utvecklas i och är uppdelade på kontor, verkstad, fri lek, kudd- och mysrum samt legorum. Vår inhägnade gård med lekstuga, sandlåda och lekfulla backar samt en stor allmänning precis utanför grinden ger barnen fantastiska möjligheter till lek och utforskande i natursköna närområden. Vi gör regelbundet utflykter och låter omgivningen ge inspiration för stimulerande lek och upptäckande.

Vi har ett inkluderande förhållningssätt och vill skapa en miljö som erbjuder varje barn en mångfald av uttrycks- och inlärningssätt. En kreativ arbetsmiljö ger barnen möjlighet att få prova på olika former av skapande såsom snickeri, dans, yoga och drama, lera och måleri men även mycket musik och sång samt fri lek där fantasin får styra. Vi är lyhörda för barnens önskemål och för att ge barnen fördjupade kunskaper arbetar vi terminsvis med teman utifrån barngruppens intressen.